Безпілотний гелікоптер MQ-8C заступив на службу

Безпілотний гелікоптер MQ-8C заступив на службу

Військово-морський флот США (US Navy) оголосив 28 червня про набуття початкової бойової спроможності безпілотним гелікоптером Northrop Grumman MQ-8C Fire Scout.

Це дозволяє розпочати тренування та операції із застосуванням цих безпілотників. MQ-8C Fire Scout, що призначені для розвідки та наведення засобів ураження, мають бути розгорнуті на бойових кораблях прибережної зони (англ. Littoral Combat Ship, LCS) у 2021 році.

В якості бази використовується комерційний гелікоптер Bell 407 з додатковими паливними баками, авіаційним обладнанням та системою дистанційного керування. Тривалість польоту – 12 годин, робоча дальність – до 150 морських миль (278 км) від оператора, максимальна вантажопідйомність машини складає 318 кг (700 фунтів).

Безпілотний гелікоптер MQ-8C заступив на службу

MQ-8C також оснащений радіолокаційною станцією з активною фазованною антенною решіткою, що забезпечує більше поле зору у порівнянні з радаром попередника MQ-8B, який базується на легкому вертольоті Schweizer 333.

За даними ВМС США, MQ-8C налітав понад 1500 год за більш ніж 700 вильотів. Під час випробувань також відпрацьовувалась спільна робота БпЛА MQ-8C з корабельним багатоцільовим вертольотом MH-60S Sea Hawk, що значно розширює його можливості.

Безпілотний гелікоптер MQ-8C заступив на службу

Протягом наступних кількох років Northrop Grumman поставить ВМС США 38 одиниць MQ-8C.

Читати також:

Озброєння і техніка допущені до експлуатації в ЗСУ



Використані джерела: FlightGlobal