ЗСУ замовили спеціальні контейнери для бійців в ООС

ЗСУ замовили польові контейнери для проживання в ООС

З метою створення максимально комфортних умов для військових у районі ООС, замовлено польові мобільні приміщення (контейнери), де має бути система кондиціонування й обігріву.

Про це повідомив начальник Генерального штабу – головнокомандувач ЗС України Руслан Хомчак в інтерв'ю інформагентству Міноборони АрміяInform.

Вже замовлено виготовлення польових мобільних приміщень. За розмірами і формою вони нагадують великий контейнер. У приміщенні обов’язково має бути система кондиціонування й обігріву. Глава держави дав завдання створити максимально комфортні умови нашим воїнам у районі ООС.

За словами Руслана Хомчака, ці спеціальні контейнери встановлюватимуть там, де їх можна буде закопати у землю та замаскувати – «закрити» від ворожої артилерії.

Нагадаємо також, що в рамках реформи системи логістики, у Збройних Силах України передбачено створення підрозділів, які розгортатимуть батальйонні мобільні польові табори. Перший експериментальний мобільний табір заплановано закупити у 2019 році. Його орієнтовна з урахуванням вартості військової та спеціальної техніки для перевезення контейнерів, обладнання ділянок, добування води та її очищення тощо – 300 млн грн.


Читати також:Держприкордонслужба переобладнує застарілі вантажівки на житлові модулі (ВІДЕО)