Військовим можуть повернути три додаткові відпустки

Військовим можуть повернути додаткові відпустки

З 2014 року у зв'язку з дією в країні особливого періоду було припинено надання додаткових відпусток військовим — учасникам бойових дій та у відпусток зв'язку з навчанням.

Але, як писали Ukrainian Military Pages, нещодавно Верховний Суд, розглянувши зразкову справу за позовом одного з військовослужбовців, дійшов висновку, що припинення відпустки на час особливого періоду не означає припинення права на відпустку.

Це право на відпустку може бути реалізовано в один із двох способів: безпосереднє надання особі відпустки після закінчення особливого періоду, який може тривати невизначений термін, або виплата особі грошової компенсації.

— Ми відреагували на таке рішення Верховного Суду, — зазначив під час брифінгу в АрміяInform заступник директора Департаменту військової освіти, науки, гуманітарної та соціальної політики Міноборони Вадим Артамощенко. — Було проведено кілька консультацій у профільних комітетах Верховної Ради, в Міністерстві соціальної політики та Міністерстві фінансів. На сьогодні питання грошової компенсації за неотриману в особливий період додаткову відпустку учасниками бойових дій опрацьовується Департаментом фінансів Міноборони. Зі свого боку наш департамент підготував зміни до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей» щодо відновлення права військовослужбовців в особливий період на додаткові відпустки:

  • додаткові відпустки учасникам бойових дій і особам з інвалідністю внаслідок війни;
  • у зв’язку з навчанням;
  • додаткову відпустку військовослужбовцям, які мають дітей або повнолітню дитину — особу з інвалідністю з дитинства підгрупи «А» 1 групи.

Читати також:

Верховний Суд постановив враховувати індексацію для розрахунку пенсії військовослужбовцям



фото © Аліса Бірюкова