У Лівії знищений ІЛ-76ТД української авіакомпанії з вантажем Червоного Хреста

ИЛ-76ТД української авіакомпанії

Учора, 6 серпня, в лівійському аеропорту Місрата знищено ІЛ-76ТД української авіакомпанії «Скайавіатранс» з гуманітарним вантажем, за 40 хвилин відео з'явилося на російських сайтах.

Повідомляє LIGA.net з посиланням на директора компанії Олену Малахову та МЗС.

Іл-76 виконував рейс з Анкари з гуманітарним вантажем у рамках співпраці з Міжнародною Організацією Червоного Хреста. За словами Малахової, у компанії є всі підтверджуючі це документи, що також підтверджує Міністерство закордонних справ.

Літак був обстріляний безпілотниками о 3:17 ночі 6 серпня, відразу після прибуття борта в аеропорт Місрата та початку вивантаження товару. Перший снаряд поцілив у праве крило, після чого почалася пожежа. Частина екіпажу на той час вже покинула борт. Кілька людей в момент удару знаходилися в літаку, але встигли евакуюватися.

«Внаслідок атаки було знищено хвостову частину літака, легко поранений оператор екіпажу судна, а також знищені паспортні документи штурмана. Екіпаж судна в повному складі було евакуйовано в безпечне місце», – повідомили в МЗС.

Олена Малахова відзначила, що в нальоті брали участь два дрони, один з яких здійснював фото- і відеофіксацію. Через 40 хвилин після інциденту, за її словами, фото і відео удару з’явилися на сайтах російських ЗМІ і блогерів.

«Мені здається, що не обійшлося без того, що Москва підтримує незаконний уряд генерала Хафтара, яка намагається захопити владу в Лівії», – сказала Малахова.

Нагадаємо, що 26 липня у Лівії також було обстріляно літаки Іл-76 ТД UR-CMC та UR-CRP, які експлуатує українська авіакомпанія «Європа Ейр». У засобах масової інформації повідомлялось про знищення літаків та загибель одного з пілотів.

фото © Suparat Chairatprasert