У США розробили 30-мм снаряди з датчиком наближення

LW30 PROX

Очікується, що на початку 2020 року Northrop Grumman Armament Systems продемонструє армії США роботу 30-мм програмованого боєприпасу LW30 PROX із датчиком наближення.

Повідомляє Jane's International Defence Review.

Фінансована компанією розробка заснована на успадкованих технологіях компанії Orbital ATK (увійшла до складу Northrop Grumman Innovation Systems), яка зайнялася темою програмованих детонаторів з кінця минулого століття. Результатом стала зокрема поява і прийняття на озброєння США та інших країн програмованого снаряда Mk 310 PABM-T.

LW30 PROX – це осколочно-фугасний снаряд 30х113 мм, що оснащений безконтактним радіопідривачем з програмованим датчиком наближення, розроблений для ланцюгових гармат Bushmaster M230 та M230LF (XM914). Також снаряд має режим самознищення. Довжина пострілу 200 мм, вага 350 г, у тому числі снаряду 245 г.

Під час пострілу датчик програмується на підрив снаряду на деякій відстані до цілі, після її прольоту або безпосередньо при попаданні у ціль (у районі цілі). У майбутньому планується додати можливість змінювати параметри ураження цілі вже після здійснення пострілу.

Новий боєприпас передбачається застосовувати для знищення безпілотників, легкої бронетехніки та живої сили противника на відкритій місцевості чи в укриттях. Наступним Northrop Grumman має намір розробити снаряд під калібр 50 мм.

LW30 PROX