Перший випуск офіцерів річного лідерського курсу

Перший випуск офіцерів річного лідерського курсу

Сьогодні, 4 серпня, у Національній академії сухопутних військ уперше відбувся випуск пілотного проекту з підготовки офіцерів за один рік – «Курсів лідерства офіцерського складу».

Тридцять випускників отримали первинне офіцерське звання «молодший лейтенант», сертифікат, який засвідчує успішне закінчення курсу, та приписи на проходження служби у військові частини Сухопутних військ, Морської піхоти та Десантно-штурмових військ.

Нагадаємо, що лідерський курс тактичного рівня можуть пройти придатні до військової служби особи віком до 30 років, що мають вищу освіту не ниже рівня «бакалавр». Курс включає первинну, базову загальновійськову та фахову підготовку, зокрема вивчення процесу планування і ухвалення військових рішень за стандартами НАТО – TLP (Troop Leading Process).

Право вступати та навчатись за цією програмою мають як діючі військовослужбовці, так й ті, хто до цього не проходив служби в армії, у разі вступу вони підписують контракт на проходження військової служби та забезпечується усіма визначеними видами забезпечення.

Цьогоріч така форма підготовки запроваджена за більшою кількістю спеціальностей вже у чотирьох вищих військових навчальних закладах. У Національній академії сухопутних військ, окрім фахівців для механізованих військ та артилеристів, готуватимуть ще й командирів танкових взводів. А загальна кількість слухачів курсів збільшиться вдвічі.

З наступного року річний лідерський курс планується увести у всіх навчальних закладах.

Перший випуск офіцерів річного лідерського курсу Перший випуск офіцерів річного лідерського курсу Перший випуск офіцерів річного лідерського курсу Перший випуск офіцерів річного лідерського курсу Перший випуск офіцерів річного лідерського курсу Перший випуск офіцерів річного лідерського курсу Перший випуск офіцерів річного лідерського курсу фото: Національна академія сухопутних військ