Рота 93-ї бригади вирушає у Німеччину на Combined Resolve

Combined Resolvе 93 бригада

Ротна тактична група 93-ї механізованої бригади братиме учась у військових маневрах НАТО «Combined Resolve», які традиційно пройдуть на полігоні поблизу міста Хохенфельс у Баварії.

Багатонаціональні навчання «Combined Resolve» проводяться Командуванням ЗС США у Європі двічі на рік у період ротації частин американської армії. До маневрів залучаються війська союзників та країн-партнерів. У маневрах «Combined Resolve XII», що триватимуть по 27 серпня 2019 року беруть участь понад 5000 військовослужбовців з 21 країни.

Цього разу Україну представлятиме ротна тактична група створена на базі механізованого батальйону 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр». У багатьох військових підрозділу унікальний бойовий досвід ведення наступальних дій літньої кампанії 2014 року, оборони Донецького аеропорту, боїв на Бахмутській трасі, під Докучаєвськом та ін.

Combined Resolve 12

У попередніх маневрах «Combined Resolve XI», що відбулися навесні, взяли участь рота 24-ї механізованої бригади імені короля Данила та підрозділ Сил спеціальних операцій, а в минулорічних, рота 79-ї десантно-штурмової бригади і танковий взвод 14-ї механізованої бригади на танка Т-84, якій також брав участь у «Combined Resolve VIII» в 2017 році разом із ротою 28-ї механізованної бригади.

Читати також:Saber Junction-2018: Українці захопили штаб американського батальйону

Для максимального відтворення бойових умов учасники навчання використовують систему лазерної імітації стрільби та ураження (MILES).