Конфіскований російський ЗРК передано українській армії

Конфіскований російський ЗРК передали українській армії

Сьогодні, 2 серпня, СБУ, військова прокуратура, ДП «Укроборонсервіс» і Миколаївська митниця передали військовим дивізіон ЗРК С-125, арештований в Україні за статтею «контрабанда».

Посадовці Російської Федерації планували поставити озброєння до Еритреї, щодо якої Радою безпеки ООН було введено ембарго. Зокрема, слідством установлено, що у період 2007-2010 років службові особи ВАТ «Рособоронекспорт» (РФ), за попередньою змовою з іншими особами, вчинили незаконне переміщення через митний кордон України зенітного ракетного комплексу С-125 «Печора» та 36 зенітних ракет 5В27Д, у повному бойовому оснащені, разом із супутнім обладнанням та іншим озброєнням.

Конфіскований російський ЗРК передали українській армії

На початку 2019 року зазначений комплекс був виявлений в одному зі складських приміщень у місті Миколаєві в ході проведення слідчо-оперативних заходів Службою безпеки України.На виявлене озброєння ухвалою слідчого судді накладений арешт.

27 березня 2019 року на засіданні Уряду прийнято рішення про передачу всього вищевказаного озброєння Міністерству оборони України для подальшого використання.

Після завершення проведення процесуальних дій, зенітний ракетний комплекс, як повідомляє Генпрокуратура, «у складі цілого дивізіону», передано Збройним Силам України.



Використані джерела:
Пресслужба Генеральної прокуратури України