Десантний катер ВМСУ «Сватове» отримає новий корпус

Десантний катер ВМСУ Сватове отримає новий корпус

На Миколаївському суднобудівному заводі триває капітальний ремонт десантного катера ВМСУ U763 «Сватове», після закінчення всіх робіт катер фактично отримає новий корпус.

Повідомляє сайт Миколаїв – місто корабелів.

Будуть замінені 93% конструкцій корпусу та зовнішньої обшивки. Також повністю відновлять валопроводи, гвинто-стернову систему, систему головного двигуна, електромеханічну частину та ін. Передати катер Військово-Морським Силам планується у першому півріччі 2020 року.

Десантний катер ВМСУ Сватове отримає новий корпус

Катер перебував на заводі з 2015 року, тривалий час його подальша доля була невідомою. У вересні 2018 року нове керівництво МСЗ та ВМС домовились про продовження ремонту.

Десантний катер проєкту 1176, шифр «Акула» (Ondatra class за класифікацією NATO), призначений для транспортування та висадки морського десанту та підрозділів сил спеціального призначення. Десантомісткість – один танк або 20 десантників з легким озброєнням чи 50 тонн вантажів.

Катер має відкритий трюм і носову апарель. Висока маневреність забезпечується двома гребними гвинтами в роздільно-керованих поворотних насадках. Це дозволяє успішно виконувати десантно-транспортні операції біля морського узбережжя, здійснювати вивантаження на необладнаний берег.

Десантний катер ВМСУ Сватове отримає новий корпус Десантний катер ВМСУ Сватове отримає новий корпус Десантний катер ВМСУ Сватове отримає новий корпус Десантний катер ВМСУ Сватове отримає новий корпус

Загальні характеристики

Спущено на воду – 1979 рік
Довжина, м – 24,5
Ширина, м – 5,2
Осадка, м – 1,55
Водотоннажність, т – 107,3
Силова установка – 2 дизелі 3Д6 по 300 к.с.
Швидкість, вуз – 11,5
Екіпаж, осіб – 6

Десантний катер пр.1176