На Чернігівщині обирають найкращий танковий взвод

На Чернігівщині обирають найкращий танковий взвод

Танкісти чотирьох оперативних командувань – «Північ», «Південь», «Захід» та «Схід» змагаються за першість Сухопутних військ Збройних Сил України на гончарівському полігоні.

Учасники – танкові підрозділи 1-ї та 17-ї танкових, 28-ї механізованої та 128-ї гірсько-штурмової бригад. Саме вони стали найкращими у своїх оперативних командуваннях.

Перший конкурсний день розпочали досить активно – танкісти демонстрували влучність пострілів у професійній номінації «Снайперська стрільба» та мали змогу похизуватися спритністю та силою у спортивній номінації «Естафета».

Танкісти вражали цілі на відстані 1400 і 1700 м, набираючи якомога більшу кількість очок. До речі, у цій номінації кращою стала 1-а окрема танкова Сіверська бригада ОК «Північ», яка отримала за пряме влучання в ціль осколково-фугасним та кумулятивним снарядами 120 балів.

На Чернігівщині обирають найкращий танковий взвод На Чернігівщині обирають найкращий танковий взвод На Чернігівщині обирають найкращий танковий взвод На Чернігівщині обирають найкращий танковий взвод На Чернігівщині обирають найкращий танковий взвод На Чернігівщині обирають найкращий танковий взвод На Чернігівщині обирають найкращий танковий взвод На Чернігівщині обирають найкращий танковий взвод

Далі екіпажі залишили своїх «залізних коней» та боролися буквально власними силами. В естафеті хлопці переносили ящики з боєприпасами по 60 кг; бігали з колодою та траками; перекатували бочки для пального вагою понад 200 кг, а також переносили трос та шпори. І на цьому етапі найбільшу кількість балів знову-таки набрали танкісти Сіверської бригади.

На Чернігівщині обирають найкращий танковий взвод На Чернігівщині обирають найкращий танковий взвод На Чернігівщині обирають найкращий танковий взвод На Чернігівщині обирають найкращий танковий взвод

Надалі на танкістів чекають не менш відповідальні випробування – водіння на точність, швидкісна стрільба, подолання перешкод та ін. Конкурс триватиме п’ять днів.

За інформацією пресцентру ОК «Північ»