У Польщі хочуть збільшити чисельність армії до 200 тисяч

У Польщі хочуть збільшити чисельність армії до 200 тисяч

Польська армія повинна нараховувати не менше 200 тисяч солдатів – вважає Міністр національної оборони Маріуш Блащак.

Про це повідомляє АрміяInform з посиланням на Польське радіо.

У розмові з Польським радіо міністр наголошував, що одним із його пріоритетів є збільшення чисельності армії. Досягнути цієї мети, – як пояснив Маріуш Блащак, – допоможе кампанія «Стань солдатом Республіки Польща». Глава Міністерства національної оборони нагадав, що нині польська армія нараховує понад 100 тисяч військових.

У нас повинно бути принаймні 200 тисяч. Я переконаний, що польська армія повинна нараховувати ще більше солдатів, бо це є гарантом безпеки. Кожен із нас, польок і поляків, може розвиватися тільки тоді, коли Польща в безпеці

Кампанію «Стань солдатом Республіки Польща» започатковано з жовтня минулого року. Мета – активізація рекрутингової роботи, що полягає у залучені солдатів до прямих розмов із потенційними кандидатами та заохочення їх приєднуватися до армії.

Побачити як працює програма можна у twitter – #ZostańŻołnierzem

У Польщі хочуть збільшити чисельність армії до 200 тисяч У Польщі хочуть збільшити чисельність армії до 200 тисяч У Польщі хочуть збільшити чисельність армії до 200 тисяч У Польщі хочуть збільшити чисельність армії до 200 тисяч У Польщі хочуть збільшити чисельність армії до 200 тисяч У Польщі хочуть збільшити чисельність армії до 200 тисяч

Вже у вересні цього року у Польщі з'явиться нова дивізія сухопутних військ. Розгорнуте по повному штату з'єднання не тільки заповнить прогалину в обороні східного кордону, а й стане найпотужнішим у Війську Польському.

У складі 18-ї механізованої дивізії налічуватиметься 12 бойових батальйонів повного складу. На озброєння дивізії надходитиме найбільш сучасне озброєння, зокрема танки Leopard 2A5, БМП «Борсук», САУ «Краб», РСЗВ HIMARS ЗРК «Нарев» та ін.

Читати також:

Війська тероборони Польщі складатимуть 53 тис чол