Американський досвід рекрутингу вивчала делегація ЗСУ

Американський досвід рекрутингу вивчала делегація ЗСУ

Делегація Збройних Сил України відвідала Командування рекрутингу Сухопутних військ Збройних сил США, що розташовується у Форт-Ноксі (штат Кентуккі, США).

Про це повідомляє Інформаційне агенство АрміяInform.

Під час робочої поїздки було проведено зустрічі з посадовими особами, відповідальними за організацію процесу відбору потенційних кандидатів на військову службу за контрактом у структурі рекрутингу ЗС США та отримано методичну допомогу від американських колег.

Американський досвід рекрутингу вивчала делегація ЗСУ

Основне завдання, яке ставить перед собою командування армії ЗС США – це вербування та відбір потенційних молодих кандидатів (віком від 17-24 років) на військову службу за контрактом. Планове завдання становить близько 92,5 тисячі осіб на рік, із яких 68 тисяч – це саме контрактники, а інші особи – потенційні резервісти.

До складу рекрутингових підрозділів армії США входять бригади комплектування, батальйони, роти та станції. Залежно від типу станції, до її складу входять від 3 до 7 інструкторів.

Орієнтовний річний план завдання на станцію: близько 50 осіб на 1 рекрутингову станцію, що в середньому при штаті станції у 5 інструкторів дорівнює 10 потенційним кандидатам на одного інструктора. До слова, курс підготовки рекрутера в коледжі становить 4 місяці.

Американський досвід рекрутингу вивчала делегація ЗСУ

– Важливо розуміти, що «U.S.Army» – це бренд, який створюється роками. Надзвичайно потужною є інформаційна складова, що покликана привернути максимальну увагу потенційних кандидатів. Це відеоролики, реклама на радіо та телебаченні, в соціальній мережі та ще багато чого іншого. Чимало зусиль вони спрямовують на пошук спонсорів, популяризацію заходів, які проводяться за участю армії ЗС США. До речі, забезпечення фінансування процесів маркетингу відбувається за допомоги національної програми, – розповів начальник відділу рекрутингу та комплектування – заступник начальника сектору комплектування Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Олексій Панов, які був у складі делегації – Звісно, крім реклами, важливу роль відіграють й соціальні гарантії, зокрема конкурентна заробітна платня, пільги, погашення оплати за навчання та інші бонуси, які отримує американський контрактник.

Американський досвід рекрутингу вивчала делегація ЗСУ


Читати також:РЕЗЕРВ: американський досвід – 250 тис. резервістів було задіяно в операції «Буря в пустелі»