MADEX 2019: презентовано морський безпілотник Hae Gum II

безпілотник Hae Gum II

На військово-морській виставці MADEX 2019, у Південній Кореї, місцева компанія LIG ​​Nex1 вперше демонструє бойовий морський безпілотний засіб (USV) Hae Gum II (Морський меч ІІ).

Якщо перший 9-метровий «Меч» був призначений для берегової охорони, то нова 12-метрова версія із більш потужним озброєнням призначена для ВМС, повідомляє Naval News.

11-тонний «Морський меч ІІ» (Sea Sword) працює від двох дизельних двигунів, які забезпечують максимальну швидкість 35 вузлів, та здатен долати до 180 морських миль при 20 вузлах.

Багатофункціональний безпілотник може виконувати широкий спектр місій: проводити розвідку у прибережних районах та у «сліпих» радіолокаційних зонах, наприклад, затоках, виконувати бойові завдання, вести протимінну боротьбу тощо. У залежності від місії змінюються модулі.

Виставковий прототип оснащений стабілізованою установкою із 12,7-мм кулеметом компанії Hyundai WIA, та восьмитрубною 70-мм ракетною пусковою установкою Poniard. Він оснащений кількома оптичними/інфрачервоними камерами, короткохвильовим ІК-датчиком і лазерним далекоміром для навігації та наведення зброї.

безпілотник Hae Gum II фото: HS Markit/Manash Pratim Boruah

безпілотник Hae Gum II фото: Naval News