Відео пусків ПКР NSM з борта USS Gabrielle Giffords (LCS 10)

Відео пусків ПКР NSM з борта USS Gabrielle Giffords (LCS 10)

Бойовий корабель прибережної зони ВМС США USS Gabrielle Giffords (LCS 10) на навчаннях Pacific Griffin поблизу Гуаму продемонстрував можливості ракет NSM (Naval Strike Missile).

NSM – протикорабельна ракета розроблена норвезькою фірмою Kongsberg Defence & Aerospac. Двоступенева ракета з нормальною аеродинамічною схемою, літаковим крилом та Х-подібними стабілізаторами. Маршовий двигун – ТРД Microturbo TRI-40. Ракета оснащена матричною ІК ГСН із базою даних цілей. Управління на маршевій ділянці здійснюється інерціальною системою з корекцією за сигналами системи GPS. Маса ракети з прискорювачем (РДТТ) – 407 кг, бойової частини – 120 кг, швидкість польоту – 0,9М, дальність – до 185 км.

Нагадаємо, що наприкінці вересня норвезька компанія Kongsberg Defence & Aerospac презентувала концептуальну платформу для створення військових кораблів, яка дозволить зекономити гроші та час на будівництві у порівняння з традиційним військовими кораблями, а також забезпечити економію на експлуатаційних витратах до 50%.

Відео пусків ПКР NSM з борта USS Gabrielle Giffords (LCS 10) Відео пусків ПКР NSM з борта USS Gabrielle Giffords (LCS 10) Відео пусків ПКР NSM з борта USS Gabrielle Giffords (LCS 10)