ВМС Індії прийняли до складу другу субмаріну проєкту 75

ВМС Індії прийняли до складу другу субмаріну проєкту 75

28 вересня Індійські ВМС на верфі Mazagon Dock Shipbuilders Limited у Мумбаї ввели в експлуатацію підводний човен Khanderi, що є другим човном проєкту 75.

Про це повідомляє Jane's Navy International.

Побудована компанією Mazagon Dock Shipbuilders Limited (MDL) у рамках технологічного партнерства з французькою Naval Group, Khanderi є другою з шести дизель-електричних субмарин типу Scorpene, що будуються за контрактом 2005 року як проєкт 75. Будівництво першого підводного човна у серії – INS Kalveri (S21) було розпочато у Мумбаї 27 жовтня 2015 року, до складу військово-морських сил увійшов у грудні 2017 року.

ВМС Індії прийняли до складу другу субмаріну проєкту 75

Khanderi (зав. № 11876) був переданий MDL флоту 19 вересня. Виступаючи на церемонії введення в експлуатацію, начальник штабу ВМФ адмірал Карамбір Сінгх сказав, що чотири човна, які залишилися перебувають на різних етапах будівництва або випробувань.

Третій, Karanj, почав морські випробування і досяг максимальної робочої глибини, четвертий човен, Vela, спущена на воду у травні [2019] і незабаром почне морські випробування. П'ятий і шостий підводні човни вже будуть спущені у 2020 і 2021 роках.