СКМЗ серійно виготовляє гармати для танків та 152-мм САУ

СКМЗ серійно виготовляє гармати для танків та 152-мм САУ

ПАТ «Старокраматорський машинобудівний завод» (СКМЗ) вже півтора роки постачає серійні 125-мм гармати для «Оплотів» та танків ЗСУ, а також 152-мм гармати для САУ 2С3 «Акація».

Крім гармат для танків та самохідних артилерійських установок, краматорський завод також виробляє стволи для 60, 82 та 120-мм мінометів. На виставці «Зброя та безпека 2019», СКМЗ на спільному з Краматорським заводом важкого верстатобудування стенді, представив стволи 125-мм та 152-мм гармат, мінометні стволи, а також 120-мм міномет «Бучарда».

СКМЗ серійно виготовляє гармати для танків та 152-мм САУ СКМЗ серійно виготовляє гармати для танків та 152-мм САУ СКМЗ серійно виготовляє гармати для танків та 152-мм САУ

125-мм танкова гармата виробляться заводом по документації розробника – ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова» (ХКБМ), про це представники СКМЗ розповіли інформагенції Defense Express.

«Вона пройшла кваліфікаційні випробування – відстріляла 700 пострілів БПС (бронебійні підкаліберні снаряди). Вже півтора року ми поставляємо. На ремонтні заводи – ремонтний завод Харківський забирає їх, і Малишева забирав. Брав на тайський контракт. Це прогресивна гармата – нова. Старі гармати не мають ось цієї різьби. Такий ствол можуть замінити в польових умовах за 2 години. А там (в старих варіантах) треба танкову башту знімати (на заводі)», – повідомив заступник технічного директора СКМЗ Сергій Одаренко.

СКМЗ серійно виготовляє гармати для танків та 152-мм САУ та мінометні стволи СКМЗ серійно виготовляє гармати для танків та 152-мм САУ та мінометні стволи СКМЗ серійно виготовляє гармати для танків та 152-мм САУ та мінометні стволи