Masters of the Air – серіал від Тома Хенкса і Стівена Спілберга

Masters of the Air – серіал від Тома Хенкса і Стівена Спілберга

Команда, що створила відомі мінісеріали про 2СВ: «Брати по зброї» і «Тихий океан» працює над третім – «Господарі повітря», у проєкта ті самі продюсери та сценарист Джон Орлофф.

«Masters of the Air» заснований на однойменній книзі Дональда Л. Міллера, що розповідає про екіпажі бомбардувальників B-17 «Летюча фортеця» 8-ї повітряної армії ВПС США, які протягом 1942-1945 років виконували місії над нацистською Германією, зокрема й з аеродромів Полтава та Миргород. До кінця війни втрати 8-ї армії склали понад 47 тис осіб (у т.ч. 26 тис. загиблими).

Серіал який буде складатися з дев'яти епізодів оцінюють у $250 мільйонів.

Masters of the Air – серіал від Тома Хенкса і Стівена Спілберга

«Masters of the Air» вийде у рамках Apple TV Plus – нового потокового сервісу у стилі Netflix, який запускається 1 листопада. У 2013 році про знімання серіалу оголосив телеканал HBO, але згодом відмовився через високу вартість, що може не окупитися.

Перші два мінісеріали трилогії – «Брати по зброї» («Band of Brothers», 2001) та «Тихий океан» («The Pacific», 2010) отримали 42 номінації на премію «Еммі», забравши 14 нагород.

Брати по зброї (Band of Brothers, 2001)

Нагадаємо, що Ukrainian Military Pages має власний список фільмів, які варто подивитись на воєнну тематику, у коментарях ви можете зазначити які б включили до цього списку ви.