На державну службу тільки після служби в армії

На державну службу тільки після служби в армії

Влада планує продовжити реформу державної служби, зокрема, як варіант прийматимуть лише з досвідом військової служби: не служив в армії – на держслужбу не потрапиш.

Про це повідомила голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народний депутат від партії «Слуга народу», Галина Третьякова в інтерв'ю журналістам агенції АрміяInform.

Плануємо продовжити модернізацію державної служби. Схиляюся до тієї думки, що на держслужбу мають іти люди з військовим досвідом і відповідно отримувати за це гідну платню. Колись у Римі демократія починалася з того, що право голосу надавали тільки тим, хто захищав із мечем у руках свою країну. В сучасному світі прикладом такої практики є Ізраїль, де на державну службу ти не потрапиш, не маючи мінімум півроку військової служби. Люди, які воювали, стануть лобістами інтересів побратимів, звичайно, в доброму сенсі цього слова.

Нагадаємо, що у цьому інтрев'ю Галина Трет'якова також висловилась за скасування пільг ветеранам, крім «тих, хто щось утратив на війні».