Нарукавна емблема 15-го гірсько-штурмового батальйону

Автор: Андрій Шинко
Нарукавник 15-го гірсько-штурмового батальйону

Хоча нарукавник для 15-го окремого гірсько-штурмового батальйону затверджено начальником Генерального штабу ЗСУ ще на початку літа, ця подія не була достатньо висвітлена.

Нарукавна емблема батальйону виконана на щиті світло-сірого кольору притаманному гірсько-штурмовим частинам, з блакитною облямівкою. Центральним елементом емблеми є стилізоване золоте зображення відбитку лапи вовка із синьою облямівкою. «Лапа вовка залучає удачу, достаток, успіх. Крім того, вона оберігає власника від негативної енергії, хибних думок і вчинків», – зазначено в описі. Нижню частину щита займає стилізоване зображення гір. Для носіння у польових умовах емблема виконана у приглушених сіро-зелених кольорах.

Нарукавник 15-го гірсько-штурмового батальйону

Цікаво, що згідно п.2.8. Методичних рекомендацій щодо окремих питань розвитку і впровадження військової символіки у ЗСУ, які зокрема розроблені тими хто ці емблеми й розробляє, 15-му окремий гірсько-штурмовий батальйон не повинен мати свою емблему, у зв'язку з тим, що організаційно частина входить до 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

2.8. ... Військові частини, які перебувають на окремому штаті, мають (або не мають) загальновійськовий номер та організаційно входять до складу з’єднання, використовують знак, встановлений для такого з’єднання.

Довідково: військовослужбовці 190 навчального центру, який організаційно входить до складу Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова, використовують нарукавний знак(емблему) цього інституту.

До слова Збройні Сили України мають у своєму складі кілька бригад, які практично повністю складаються з окремих частин (батальйонів чи дивізіонів) – 406-а окрема артилерійська бригада імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова, 56-а окрема мотопіхотна Маріупольська бригада, 57-а окрема мотопіхотна бригада імені кошового отамана Костя Гордієнка, 58-а окрема мотопіхотна бригада імені гетьмана Івана Виговського та інші.


Подивитись всі публікації про нову військову символіку »»