Прокуратурі не сподобався ремонт торпед «Техімпексом»

пуск торпеди

Військова прокуратура підозрює зловживання з боку службових осіб військової частини А2637 з Очакова, в інтересах приватної фірми при закупівлі послуг з ремонту торпед на 67 млн грн.

Про це свідчить відповідна ухвала Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області, де прокурор просив і отримав доступ до документації частини, повідомляє Преступности.Нет.

Слідство вважає, що посадові особи 84-го арсеналу мінно-торпедного озброєння ВМС діяли всупереч інтересам служби та здійснили зловживання владою на користь фірми «Науково виробнича компанія «Техімпекс», в якої 12 березня 2018 року замовили середній ремонт трьох 533-мм протичовнових самонавідних електричних торпед СЕТ-65 на суму понад 67 млн грн.

При цьому вищевказана фірма нібито не мала відповідних фахівців і потужностей для ремонту мінно-торпедного озброєння і виконала його неякісно.

СЕТ-65 – радянська протичовнова самонавідна електрична торпеда калібру 533 мм для ураження підводних човнів

СЕТ-65 – радянська протичовнова самонавідна електрична торпеда калібру 533 мм для ураження підводних човнів. Розробка НДІ «Гидроприбор» (Санкт-Петербург). Прийнята на озброєння в 1965 році. Може застосовуватися з підводних човнів і надводних кораблів (фрегат «Гетьман Сагайдачний» має 2х4 533-мм торпедні апарати ЧТА-53-1135).

Торпеда оснащена гідроакустичної системою самонаведення, 240-кг фугасною БЧ, контактним і безконтактним підривачами. Системи управління рухом торпеди по курсу, глибині і крену здатні забезпечувати двоплощинне маневрування і виведення торпеди в зону спрацювання підривника, або пряме влучання у ціль. Масса торпеди – 1755 кг, довжина – 7,8 м. Ефективна дальність пострілу 5500..6500 м.

ТОВ «Науково виробнича компанія «Техімпекс» належить Євгену Ващіленко (50%), Юрію Кравченку і Ігорю Терехову (по 25%) і заснована в 2003 році. Директор – Володимир Калина.

Нагадаємо, що НВК «Техімпекс», згідно державного контракту від грудня 2018 року поставить Держприкордонслужбі п'ять стаціонарних радіолокаційних комплексів висвітлення надводної обстановки у рамках програми розгортання інтегрованих систем спостереження на кордоні.

Також підприємство задіяне у кооперації з виробництва БРЕМ «Лев» Львівським бронетанковим заводом, а на виставці «Зброя та безпека 2015» вперше представила бронетранспортер «Варан», розробка якого триває.

Фото носить демонстраційний характер