7-й МБАК отримав протидиверсійну гидроакустичну станцію

Новий МБАК отримав протидиверсійну гидроакустичну станцію

Бронекатер проєкту 58155 «МБАК», що прибув на випробування до Одеси, дещо відрізняється від шести попередніх – він отримав німецьку протидиверсійну гідроакустичну станцію.

Спецобладнання завершують встановлювати у Одесі, про що йдеться у сюжеті телерадіостудії «Бриз» Міноборони України, та незабаром катер протестують в акваторії Чорного моря.

Дві протидиверсійні гідроакустичні станції (ГАС) Cerberus Mod 2 німецької компанії Atlas Elektronik, були закуплені для встановлення на катерах українських Військово-Морських Сил у березні-травні 2019 року.

Новий МБАК отримав протидиверсійну гидроакустичну станцію

Станції передбачається встановлювати не лише на катерах типу «МБАК», а й на десантно-штурмових «Кентавр-ЛК». Від встановлення вітчизняних ГАС «Тронка» відмовились через невідповідність очікуваним параметрам за результатами випробувань, про що повідомив головний конструктор заводу «Кузня на Рибальському» Сергій Білозубенко у грудні 2018 року.

Сьомий корпус з серії катерів проекту 58155, шифр «МБАК», був закладений на суднобудівному заводі «Кузня на Рибальському» у 2018-му та спущений на воду 2 квітня 2019 року.