Приватна компанія модернізувала «Тунгуску»

Приватна компанія модернізувала Тунгуску

ТОВ «Оборонні технології» розробило нову версію модернізації ЗРГК «Тунгуска» з електронним обладнанням на сучасній елементній базі та оновленими силовими агрегатами.

Про це повідомляє Defense Express.

«Тунгуски» були прийняті на озброєння СРСР у 1982 році й для забезпечення їх бойової ефективності в умовах сьогодення вони проходять модернізацію. Однією з провідних українських компаній, що постачає до війська ці комплекси є «Оборонні технології». Саме вона розглядається Міноборони, як провідний виконавець робіт з ремонту та модернізації радянських ЗРГК на потреби Збройних Сил України, повідомляє Defense Express.

Зауважимо, що згідно з відкритою інформацією ТОВ «Оборонні технології» має статутний капітал у 50 000 грн та зареєстрована по одній з адрес масової реєстрації кількох десятків різноманітних компаній: м. Київ, вулиця Червоноармійська (Велика Васильківська), 114.

Сайт компанії повідомляє, що підприємство створене у 2015 році, має «власну виробничо-ремонтну базу у Ніжині загальною площею понад 7000 кв.м, виробничі площі лабораторій для ремонту типових елементів заміни в Києві та Одесі. В ініціативному порядку підприємство проводить дослідно-конструкторські роботи щодо модернізації складових ЗРК».

Читати також:Спецтехноекспорт поставив М'янмі три «Тунгуски» по $1000

Під час модернізації установок 2С6 ЗГРК 2К22 «Тунгуска», фахівці «Оборонних технологій» здійснюють комплексне оновлення бойової машини, що дозволяє підвищити її надійність та ергономічність, знизити енергоживлення та підвищити ходові характеристики.

Оновлений комплекс отримує абсолютно нове електронне оснащення. Старі радянські плати, створені за технологіями минулого сторіччя, замінюються на нові цифрові універсальні модулі. Окрім того, старі індикаторні системи замінені на сучасні дисплеї, встановлена система супутникової навігації та захищений цифровий зв'язок.

Приватна компанія модернізувала Тунгуску

Модернізована «Тунгуска» також отримала потужніший танковий двигун В-84, а замість застарілого генератора, який працював від турбіни з ресурсом у 300 годин, – економічний та надійний німецький дизельний двигун.