РФ модернізує самохідні 203-мм гармати та 240-мм міномети

РФ модернізує самохідні 203-мм гармати та 240-мм міномети

Росія модернізує 203-мм самохідні гармати 2С7М «Малка» та самохідні міномети 2С4 «Тюльпан», що передбачає автоматизацію управління вогнем цих артилерійських засобів.

Відповідні роботи вже завершує компанія «Уралтрансмаш», повідомляють «Известия».

Модернізація підвищить ефективність застосування, оперативність виконання бойових завдань та інтенсивність вогневої продуктивності, скоротить час реакції. Водночас артчастина змін не зазнає тому характеристики дальності, вражаючої дії снаряду, розсіювання, не зміняться.

На гарматі 2С7М «Малка», що є модернізованим варіантом 2С7 «Піон», оновлюються системи зв'язку, прийому і обробки даних, прилади спостереження. Модернізація торкнеться також механізмів енергозабезпечення, коробки передач та системи протиатомного захисту.

«Малка» призначена для придушення тилів противника, знищення особливо важливих об'єктів або засобів ядерного нападу на дистанції до 47,5 км – в залежності від типу снаряда. Гармата також здатна стріляти ядерними боєприпасами. Возимий боєзапас «Малки» складається з восьми снарядів, швидкість стрільби досягає 2,5 пострілу в хвилину.

РФ модернізує самохідні 203-мм гармати та 240-мм міномети

Самохідний міномет 2С4 «Тюльпан» в процесі модернізації отримає нові системи зв'язку, які дозволять їм працювати в єдиній системі тактичної ланки, приладовий комплекс та апаратуру спостереження. Зокрема після модернізації «Тюльпан» буде здатний більш ефективно вести вогонь у нічний час доби.

240-мм міномет Тюльпан

Дальність стрільби «Тюльпана» в залежності від типу снаряда може досягати 19,7 км. Боєкомплект машини складається з 20 фугасних мін або десяти активно-реактивних. Скорострільність – один постріл на хвилину. Цей міномет також може застосовувати тактичні ядерні боєприпаси потужністю до 2 кілотонн.