Ми-2МСБ завершив випробування з НАР з С-8... знов

Ми-2МСБ завершив випробування

Військові разом із фахівцями підприємства «Мотор Січ» завершили випробування гелікоптера Ми-2МСБ, оснащеного 80-мм некерованими авіаційними ракетами типу С-8.

Повідомляє інформагенція Міністерства оборони АрміяInform з посиланням на Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.

Зауважимо, що офіційне видання МОУ «Народна Армія», повідомило про успішне завершення практичної частини випробувань Ми-2МСБ, оснащеного НАР типу С-8, ще 8 листопада 2017 року, із посиланням на заступника головного конструктора ПАТ «Мотор Січ» Леоніда Пирогова і того ж Державного науково-випробувального центру ЗС України (зараз це ДНДІВС ОВТ).

Цього разу повідомляється, що під час випробувань здійснено понад 40 польотів із бойовим застосуванням близько 400 ракет. За результатами випробувань визначено основні льотно-технічні характеристики гелікоптера, оцінено точність стрільби наземних цілях, що в майбутньому дасть можливість використовувати ці дані для розробки нових методичних рекомендацій, і насамперед – це зменшення витрат на навчання курсантів та вдосконалення практичних навичок екіпажів Збройних Сил України.

Ми-2МСБ завершив випробування

Гелікоптер Ми-2СМБ виготовлений «Мотор Січ», є модернізацією радянського Ми-2, шляхом заміни знятих з виробництва двигунів ГТД-350 на нові малорозмірні турбовальні двигуни АІ-450В з цифровими приладами контролю та оновленням бортового обладнання вертольота.

Водночас у Запоріжжі на базі підприємства «Мотор Січ» військові ДНДІВС ОВТ випробовували гелікоптер Ми-2МСБ з адаптованим світлотехнічним обладнанням під застосування окулярів нічного бачення типу PNL-3 та захисного шолому типу TНL-5NV, для забезпечення можливості виконання польотів на гранично малих висотах у темний час доби.

Ми-2МСБ завершив випробування

Застосування ж окулярів PNL-3 дасть можливість виконувати зліт та приземлення на вертольоті Мі-2МСБ на непідготовлені майданчики при пілотуванні вночі, що значно збільшить якісну та кількісну складову польотів, а також забезпечить використання вертольота як навчального тренажера для підготовки курсантів як вдень, так і вночі.

Під час випробувань працювали над вдосконаленням Ми-2МСБ, зокрема оснащували його стрілецьким озброєнням калібру 12,7 мм, гранатометами типу УАГ-40 та керованим ракетним озброєнням. Зазначається, що такі випробування військові випробувачі проводять втретє, починаючи з 2012 року.

Зазначимо, що Ми-2МСБ прийнятий на озброєння ЗСУ наказом МО від 26.12.2016 №717.

Варіанти озброєння гелікоптера:

Ми-2МСБ завершив випробування