Ізраїльський флот замінить ракетні катери на корвети

Корвет Israel Shipyards SAAR S-72

Ізраїль замінить ракетні катери Saar 4.5, які на службі більше 20 років, на корвети типу Reshef, які спроєктує та побудує суднобудівна компанія Israel Shipyards Ltd.

Про це у четвер, 14 листопада, повідомила пресслужба компанії.

Раніше, 6 листопада, Міністерство оборони Ізраїлю заявило, що замовило Israel Shipyards Ltd плавучий док у рамках угоди на 90 млн шекелів (25,8 млн дол США), яка також стосується проектування та у подальшому будівництва морських суден, що не були названі.

Корвети розроблятимуть на базі проєкту 800-тонного корвету S-72, який ISL представила на виставці Euronaval восени 2018 року. Він являє собою 72-метровий корвет з двома дизелями MTU по 5,92 мВт, які забезпечать швидкість понад 30 вузлів. Дальність плавання – 3000 миль, автономність – 21 день. Екіпаж – 50 чоловік, додатково можна розмістити 20 морпіхів.

Корвет Israel Shipyards SAAR S-72 Корвет Israel Shipyards SAAR S-72

Основне призначення нових кораблів – захист виключної економічної зони Ізраїлю, а також нафто- і газовидобувних об'єктів у територіальних водах країни. Усі бойові системи нових кораблів вироблятимуться ізраїльською оборонною промисловістю.

Корвет пропонується оснастити багатоцільовою РЛС з антеною решіткою з електронним скануванням EL/M-2258 ALPHA виробництва Israel Aerospace Industries. Озброїти корабель можуть ПКР «Габріель», ЗРК «Барак-8», 76-мм артустановкою та 324-мм торпедними апаратами. Передбачено гелікоптерний майданчик та розміщення двох штурмових човнів.

Корвет Israel Shipyards SAAR S-72 Корвет Israel Shipyards SAAR S-72 Ракетні катери типу «Саар-4,5»