Велика Британія замовила п'ять фрегатів типу 31

Велика Британія замовила п'ять фрегатів типу 31

Міністерство оборони Великої Британії та компанія Babcock 15 листопада підписали контракт на проєктування та будівництво нового багатоцільового фрегата «Тип 31».

Угода включає будівництво п'яти фрегатів з середньою вартістю 250 млн фунтів стерлінгів (майже 323 млн дол США) за одиницю, повідомляє Jane's Defence Weekly.

Фрегати будуть зібрані на заводі Babcock Rosyth і включатимуть ланцюги поставок по всій Великобританії відповідно до Національної стратегії суднобудування Великої Британії, йдеться у повідомленні компанії в регуляторному оголошенні лондонської біржі.

Консорціум Babcock Team 31, куди входять також британська проєктно-промислова група ВМТ, датська компанія Odense Maritime Technology (ОМТ) та група Thales, переміг у тендері на проєктування та будівництво п'яти перспективних британських фрегатів типу 31. Команда запропонувала проєкт Arrowhead 140, який базується на платформі Iver Huitfeldt, яка вже знаходиться на озброєнні Королівського флоту Данії.

Велика Британія замовила п'ять фрегатів типу 31

Згідно з інформацією з відкритих джерел фрегат матиме повну водотоннажність біля 5700 т, довжину 138,7 м, ширину 19,8 м та осадку 4,8 м. В якості приводу використовуватимуться чотири дизельні двигуни загальною потужністю 32,8 МВт, що забезпечуватимуть крейсерську швидкість 17,8 вузлів. Максимальна швидкість – 27 вузлів.

Велика Британія замовила п'ять фрегатів типу 31

Озброєння може складатись з ПКР, ЗРК Sea Сeptor, 114-мм артустановки Mark 8, 20-мм ЗАК Mark 15 Phalanx CIWS, 324-мм торпедних апаратів та гелікоптеру типу Merlin. Особливість корабля – наявність приміщень для розміщення 60 морських піхотинців (контейнерного типу). Радіоелектронне озброєння складуть система бойового управління Thales Tacticos, РЛС Thales SMART-S і NS100, ГАС типу 2087 і комплекс РЕБ Vigile D.