Росія визначилась з характеристиками УДК

УДК типу Містраль

Військово-морський флот Російської Федерації визначився з параметрами перших російських універсальних десантних кораблів, які у 2020 році планується закласти в окупованому Криму.

Кораблі матимуть водотоннажність 25 тис тонн і зможуть перевозити 900 морських піхотинців, повідомило у неділю, 17 листопада, ТАСС з посиланням джерела у суднобудівній галузі.

«Універсальний десантний корабель (УДК) цього проекту зможе нести більше 20 важких вертольотів, отримає докову камеру для десантних катерів і буде здатний перевозити до двох посилених батальйонів морської піхоти загальною чисельністю близько 900 осіб», – повідомив один зі співрозмовників агенції.

Інше джерело повідомило, що водотоннажність УДК буде більше, ніж планувалося.

«ВМФ видав тактико-технічне завдання на два універсальних десантних кораблі, які збираються закласти у травні 2020 року на кримському заводі «Залив». Кожен матиме тоннаж близько 25 тис тонн і довжину близько 220 метрів», – повідомив співрозмовник.

Раніше повідомлялось, що вертольотоносці матимуть водотоннажність близько 15 тис тонн.

ТАСС не має офіційного підтвердження наданої джерелами інформації. Про закладку у травні 2020 року перших двох УДК на КСЗ «Затока» («Залив») агенції повідомили у вересні джерела в суднобудівній галузі. Пізніше інформацію про підтвердила т.зв. заступниця міністра промислової політики Республіки Крим Олена Елекчян.

Планується що ці два універсальних корабля-дока з планованою передадут до складу ВМФ РФ в 2025 і 2026 роках. На цьому серію вирішено обмежити, хоча не виключається, що в подальшому буде прийнято рішення про продовження будівництва кораблів-доків.

На фото французький УДК типу «Mistral»

Читайте військово-морські новини на каналах Naval Pages у Telegram, Twitter, а також у Facebook