Відбувся перший випуск у Водолазній школі ВМСУ

Відбувся перший випуск у Водолазній школі ВМСУ

Перша група курсантів Водолазної школи Військово-Морських Сил Збройних Сил України завершила 8-тижневий базовий курс підготовки за спеціальністю «водолаз»

Випускники, переважно військові моряки, посилять пошуково-рятувальні підрозділи та підрозділи спецпризначення ВМСУ. Також, у школі навчалися представники Нацполіції та Управління державної охорони, повідомляє військова інформагенція «АрміяInform».

– Ми поставили перед собою амбітну мету – не лише домогтися, щоб курсанти відпрацювали під водою понад 650 хв, а передусім навчити їх професійним навичкам водолаза, який на високому рівні виконує завдання під водою та впевнено почувається на різних глибинах. Трохи конкретики: на глибині до 20 м водолази виконували завдання до 500 хвилин, далі програма курсу ускладнилась – протягом 150 хв слухачі мали пробути на глибині до 30 метрів, – розповів начальник пошуково-рятувальної служби КВМС капітан 1-го рангу Олексій Нестеров.

Водолази спускалися під воду спочатку в басейні, а далі біля причальної стінки у море – фактично у реальних умовах за будь-якої температури. У морі вчилися підводному орієнтуванню, пошуку та ідентифікації затонулих предметів, підйому на поверхню.

– Левову частку часу у воді водолази проводили під час огляду підводної частини корпусу кораблів та пошуку на дні вибухонебезпечних предметів та інших завдань за новою програмою. Лише вчора ввечері курсанти повернулися з моря, де з борту морського водолазного судна «Нетішин» виконували вправи на залік у відкритому морі на глибинах до 30 метрів, а сьогодні зранку вони вже стояли на урочистому шикуванні з нагоди присвоєння їм відповідних кваліфікацій, – відзначив Олексій Нестеров.