Балаклія: першим загорівся двигун ракети ЗРК «Куб»

Балаклія: першим загорівся двигун ракети 3М9 ЗРК Куб

За попередніми даними Генерального штабу встановлено, що у Балаклії відбулось загоряння твердопаливного двигуна ракети ЗРК «Куб» з подальшим підривом інших боєприпасів.

За попередніми даними оперативної групи Генерального штабу встановлено, що 15 листопада на спеціально обладнаному місці – майданчику зберігання вибухонебезпечних предметів № 4 групами розмінування здійснювалися роботи з розмінування та знищення вибухонебезпечних предметів. О 14:28, ймовірно у ході завантаження залишків боєприпасів та їхніх елементів, які було підготовлено для подальшого знищення (утилізації), зокрема твердопаливного двигуна до ракет 3М9 зенітно-ракетного комплексу «Куб», відбулось його загорання з подальшим підривом накопичених для знищення вибохонебезпечних предметів. Пожежа, яка виникла внаслідок вибуху, була оперативно локалізована та ліквідована.

У наслідок надзвичайної події на технічній території Центральної артилерійської бази забезпечення (м. Балаклія Харківської обл.) двоє військовослужбовців-саперів загинули. П’ятеро військовослужбовців отримали поранення різного ступеня важкості: один у важкому стані, один середнього та троє легкого ступеня важкості.

Також, у наслідок надзвичайної події був знищений один вантажний автомобіль.

Пораненим надається фахова медична допомога. Двоє військових перебувають у Харківській міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги та ще двоє – у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону. Один від госпіталізації відмовився.

На місці надзвичайної події працює оперативна група Генерального штабу на чолі з першим заступником начальника Генштабу ЗС України генерал-лейтенантом Сергієм Корнійчуком.

Нагадаємо, що ДБР відкрило справу за фактом загибелі та поранення військовослужбовців.