Командування Повітряних Сил скорочує особовий склад

Командування Повітряних Сил скорочує особовий склад

У структурах Командування Повітряних Сил ЗС України пройде скорочення особового складу у зв'язку із переходом на нову організаційно-штатну структуру натовського зразка.

Водночас, попри скорочення, обіцяють залишити всіх, хто бажає служити. Перевагу у призначенні надаватимуть військовим із вищою кваліфікацією і вищою оцінкою службової діяльності. За тотожних показників оцінки і кваліфікації перевага буде одруженими, які мають двох і більше утриманців. Та тим, у кого в сім’ях немає інших працюючих членів сім’ї, і які мають тривалий досвід служби, але не набули права на пенсію за вислугою років.

«Усім, хто бажає служити, – посади знайдуться», – акцентував увагу офіцерів управлінь та служб штабу виду перший заступник командувача Повітряних Сил генерал-лейтенант Аркадій Вашутін під час інформування щодо особливостей переходу на нову структуру.

– Також перевага надається і військовим, які навчаються у навчальних закладах, учасникам бойових дій, інвалідам війни та особам, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», військовим – авторам винаходів і раціоналізаторських пропозицій, – говорить начальник юридичної служби Командування Повітряних Сил підполковник Ігор Пухтицький. – Не залишаться поза увагою і військові, які зазнали каліцтва чи захворювання внаслідок проходження військової служби, проходили строкову військову службу впродовж двох років із дня звільнення їх зі строкової служби. Перевагу в призначенні можуть надавати й іншим військовим, якщо це передбачено законодавством України.

Ти кому прийдеться зайняти нижчі посади, грошове забезпечення виплачуватимуть на рівні, яке вони отримували до проведення реорганізації за рахунок збільшення щомісячної премії.



Використані джерела: АрміяInform