Чорноморській флот ВМФ РФ отримав гелікоптер ДРЛВ

Чорноморській флот ВМФ РФ отримав гелікоптер ДРЛВ

Російський Чорноморській флот отримав перший гелікоптер дальнього радіолокаційного виявлення Ка-31Р, машина надійшла на озброєння 318-го окремого змішаного авіаполку.

Наступного року в окупованому Криму планують розгорнути ланку таких гелікоптерів, повідомляє Українській мілітарний портал з посиланням на російську газету «Известия».

Заявляється, що всепогодна радіолокаційна станція гелікоптера може виявляти та автоматично передавати дані про повітряну та надводну обстановку на наземні пункти управління, кораблі та автоматизовані станції управління сил ППО. Дальність виявлення надводних об'єктів 250 км, повітряних до 150 км. Також може видавати цілевказання протикорабельним ракетам.

Чорноморській флот ВМФ РФ отримав гелікоптер ДРЛВ

Максимальна злітна маса гелікоптера – 12,5 тонни, крейсерська швидкість – 220 км/год. Запасу палива вистачає для забезпечення практичної дальності до 680 км.

Перший морський Ка-31Р був переданий у 2012 році до 859-го центру бойової підготовки та переучування льотного складу морської авіації ВМФ РФ, що базується у Ейську на Азовському морі. У 2016 році його сухопутний варіант Ка-31СВ для виявлення наземних цілей було помічено у Сирії. Там же впродовж 2016-2017 років на борту авіаносця «Адмирал Кузнецов» перебував Ка-31Р з бортовим номером 90, що також брав участь у бойових діях в Сирії.

Чорноморській флот ВМФ РФ отримав гелікоптер ДРЛВ