США подарували Хорватії 84 БМП M2A2 Bradley

США подарували Хорваті 84 БМП M2A2 Bradley

США передадуть Хорватії 84 бойових машин піхоти M2A2 Bradley у модифікації ODS (Operation Desert Storm – «Буря в пустелі» ) з запасів американської армії.

Вартість подарованих бойових машин оцінюється у 84 млн дол, повідомляє Jane's Defence Weekly з посиланням на заяву хорватського міністра оборони Даміра Крcтичевича.

З 84 бойових машин піхоти, 60 «Бредлі» підуть на оснащення механізованого батальйону, решту 24 використовуватимуть в якості ремонтного фонду. БМП, які надійдуть на озброєння, будуть ремонтуватися та модернізуватися хорватською компанією Djuro Djakovic Special Vehicles у партнерстві з корпорацією ВАЕ Systems.

На проведення ремонту та часткову модернізацію 60 бойових машин США виділять допомогу в розмірі 25 млн дол, у рамках програми European Recapitalization Incentive Program (ERIP), спрямованої на заміну в країнах Східної і Південної Європи радянського більш сучасними зразками американського виробництва. Витрати Хорватії міністр оцінив у 2-3 млн дол.

Раніше, в 2017 році, 32 БМП ODS M2А2 Bradley з запасів армії США були передані Лівану.

32 БМП ODS M2А2 Bradley з запасів армії США були передані Лівану 32 БМП ODS M2А2 Bradley з запасів армії США були передані Лівану