MDEM відкрила новий офіс у Херсоні

MDEM відкрила новий офіс в Херсоні

11 грудня в Херсоні відкрили новий офіс мультисервісної інжинірингової компанії «Marine Design Engineering Mykolayiv» (MDEM), що є частиною голландського концерну «Damen».

Про це повідомляє журнал «Судостронение и ремонт».

MDEM вийшла за межі Миколаєва, де розташовується її головний офіс. Компанії, зайнятої робочим проєктуванням судів (не менше 30% в загальних обсягах «Damen»), а також обслуговуванням ряду програм медійного, інформаційного та технологічного профілю в інтересах головного підприємства, стало тісно в рідному місті.

MDEM відкрила новий офіс в Херсоні

Можливо, це когось здивує, але сьогодні на українському ринку вже виник певний дефіцит висококваліфікованих суднових проєктантів, і це особливо актуально для Миколаєва, де число конструкторів-корабелів скоро перевищить кількість робочих верфей. Тому в MDEM вирішили пошукати потрібних фахівців в інших містах. Розглядалися Одеса і навіть ... Первомайськ. Однак за критерієм ефективність/вартість персоналу переміг Херсон, де успішно функціонує філія миколаївського Національного університету кораблебудування.

MDEM відкрила новий офіс в Херсоні

У відкритому 11 грудня 2019 року херсонському підрозділі MDEM з інжинірингу, який розмістився в орендованих приміщеннях ТОВ НВП «Херсонський машинобудівний завод», поки що буде працювати 11 осіб, але в перспективі - 40. Очолив новий офіс Максим Коба, в активі якого – 7 років ефективної роботи на єгипетській верфі в Олександрії.