СБУ знов запобігла ввезенню в Україну запчастин для Мі-24

Мі-24

На Київщині контррозвідка СБУ попередила спробу незаконного ввезення до України системи аварійного запису для гелікоптера Ми-24, що була прихована в особистих речах іноземця.

Зазначені комплектуючі відносяться до товарів військового та подвійного призначення, що підлягають обов`язковому державному експортному контролю, повідомляє пресслужба СБУ.

Контрабанду виявили під час митного огляду автомобіля громадянина однієї із сусідніх країн на пункті пропуску «Вільча» на кордоні з Білоруссю. Експертиза показала, що вартість запчастин становить понад 100 тисяч доларів США.

Наразі слідчими спецслужби здійснено повідомлення іноземцю про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано до суду.

СБУ вже не вперше ловить зловмисників, які намагаються ввести в Україну запасні частини для гелікоптерів Ми-24, зокрема у жовтні було затримано порушника на Закарпатті.

СБУ знов запобігла ввезенню в Україну запчастин для Мі-24 СБУ знов запобігла ввезенню в Україну запчастин для Мі-24 СБУ знов запобігла ввезенню в Україну запчастин для Мі-24

фото гелікоптера Мі-24 © Андрій Ракул