КБ «Південне» про ракетні комплекси «Точка-У» та «Сапсан»

КБ Південне про ракетні комплекси Точка-У та Сапсан

Протягом року КБ «Південне» спільно з підприємствами української кооперації здійснювало подовження строків експлуатації, модернізації існуючих і створення нових зразків озброєння.

Про це повідомляє пресслужба КБ «Південне».

Зокрема, у 2019 році відбулися успішні вогневі випробування маршових двигунів і розпочаті дослідницькі випробувальні пуски тактичних ракет ракетного комплексу 9К79-1 «Точка-У», що знаходиться на озброєнні 19-ї ракетної бригади «Свята Варвара» Збройних Сил України.

КБ Південне про ракетні комплекси Точка-У та Сапсан КБ Південне про ракетні комплекси Точка-У та Сапсан

Також продовжується наземне експериментальне відпрацювання вузлів і систем вітчизняного оперативно-тактичного комплексу (ОТРК) «Сапсан», його самохідної пускової установки. Ведеться відпрацювання автономної системи керування з використанням програмного забезпечення власної розробки Конструкторського бюро «Південне».

Цьогоріч розпочаті випробування реактивного снаряду «Тайфун-1». На його базі проводяться роботи зі створення керованого снаряду «Тайфун-1М», а також модернізованих версій принципово нових реактивних систем залпового вогню «Тайфун-2» і «Тайфун-4».

Продовжуються проєктні роботи зі створення надзвукової крилатої ракети класу «поверхня-поверхня», надзвукової керованої ракети «повітря-поверхня» «Блискавка» та крилатої ракети із дорозгінним ступенем, яка поєднає переваги надзвукових та дозвукових ракет.

Читати також:Німеччина заблокувала спільну з Україною розробку ЗРК

Новим напрямком робіт для КБ «Південне» стало створення засобів боротьби з безпілотними літальними апаратами. У цьому році вдало проведені комплексні випробування.

Опрацьовується можливість модернізації зенітних комплексів та створення вітчизняних зразків.


Перше фото (ТРК «Точка-У» на параді у Києві) © Олександра Гончарова