У Сухопутних війська створять Командування територіальної оборони та логістики, а також експериментальну бригаду

У Сухопутних війська створять Командування територіальної оборони, логістики та експериментальну бригаду

В 2020 році в структурі Командування Сухопутних військ ЗСУ створять Командування територіальної оборони та Командування логістики, а на базі однієї з бойових бригад – експериментальну бригадну бойову тактичну групу перспективної структури.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю Defense Express розповів командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Станіславович Сирський.

Командувач повідомив, що Сухопутні війська переходять на нову перспективну організаційно-штатну G-структуру, яка передбачає чіткий розподіл функцій. Згідно нової структури на Командування Сухопутних військ (КСВ) покладається функція підготовки військ, а за застосування відповідатиме Об'єднаний штаб Збройних Сил України.

Крім того на Сухопутні війська покладається не менш важливе завдання – це територіальна оборона, тому у структурі Командування Сухопутних військ створюється Командування територіальної оборони, яке візьме на себе керівництво 25-ю бригадами тероборони, які були сформовані майже два роки тому.

Також у зв'язку з великим обсягом завдань що стосуються забезпечення, у структурі Командування Сухопутних військ буде створене Командування логістики.

Всі організаційні зміни у КСВ планується завершити до початку лютого 2020 року.

Ще один захід спланований на наступний рік – створення на базі однієї з бригад експериментальної бригадної бойової тактичної групи для відпрацювання перспективної структури. Варто зазначити, що бригадна бойова група (англ. Brigade combat team, BCT) є основним тактичним військовим формуванням сучасної армії США.

В наступному році ми плануємо провести на базі однієї з бригад експеримент – створити бригадну бойову тактичну групу, яка буде включати бригаду з засобами посилення від інших родів військ і служб, будуть посилені і засоби протиповітряної оборони, засоби розвідки, радіоелектронної боротьби, артилерія…

За словами командувача експериментальна бригада буде готуватися за стандартами НАТО, що дозволить застосувати її відповідно до стандартних процедур, які прийняті в країнах членах-НАТО, як на території нашої держави, так і у в разі необхідності проведення спільних дій.

Також командувач повідомив, що розроблена програма (стратегія) переозброєння Сухопутних військ: «Ми визначились з основними напрямками переозброєння, з основними зразками техніки яка буде постачатись на озброєння як механізованих частин, так й інших родів військ». Плани з переозброєння опрацьовані до 2035 року.