Хмельницька авіабригада отримала автоматизований командний пункт нового покоління

Хмельницька авіабригада отримала автоматизований командний пункт нового покоління

На військовому аеродромі 7-ї бригади тактичної авіації імені Петра Франка, розпочали роботи з монтажу автоматизованого командно-диспетчерського пункту нового покоління.

Про це повідомляє інформаційне агентство Міністерства оборони України «АрміяInform».

Новий автоматизований командно-диспетчерський пункт дозволить у автоматичному режимі відображати повітряну обстановку в районі летовища. Це значно підвищить рівень безпеки польотів, зручність та якість роботи персоналу.

На зміну морально застарілій техніці радіотехнічного зв’язку ще радянського виробництва прийде сучасна вітчизняна автоматизована техніка, яку розробили конструктори Науково-виробничого підприємства «Аеротехніка-МЛТ». всі монтажні та налагоджувальні роботи фахівці «Аеротехніки-МЛТ» планують за два тижні.

Інформація з різних радіолокаційних засобів, які діють у зоні аеродрому, автоматично надходитиме на один монітор, що дасть змогу об’єктивно відображати структуру повітряного простору. Завдяки цьому керівництво польотів одночасно отримуватиме точну інформацію і щодо розташування повітряних суден у районі аеродрому, і щодо стану погоди.

АКДП об’єктивно оцінює кожний літальний апарат на маршруті, зльоті й посадці навіть у разі збоїв окремих РЛС або якщо противник чинить перешкоди. Також є можливість у реальному часі контролювати дії фахівців групи керівництва польотів і членів екіпажу повітряних суден. Ці дані включать у єдину систему збирання та обробки радіолокаційної інформації ЗС України.

Нагадаємо, що Генеральний штаб ЗС України планує ліквідувати всі авіаційні бригади та створити на їх базі авіаційні полки і авіаційні бази, які будуть забезпечувати дії цих полків, що вже пробували робити у ЗС України у середині 2000х, але майже одразу від цього відмовились.

Хмельницька авіабригада отримала автоматизований командний пункт нового покоління