Замість запланованих 40 похідних клубів ЗСУ закупили три

Замість 40 похідних клубів для ЗСУ закупили лише три

За чотири роки у війська мали надійти 40 похідних автоклубів-друкарень (ПАК-Д), натомість придбали 3 одиниці: в Національній академії СВ, та по одному у бригаді ДШВ та механізованій.

Про це кореспонденту АрміяInform повідомив перший заступник начальника Головного управління морально-психологічного забезпечення ЗСУ полковник Володимир Яцентюк.

За інформацією сайту «ProZorro», вартість ПАК-Д становить 3,9 мільйонів гривень. Його призначення – проведення комплексу інформаційного забезпечення в польових умовах. А це – кіно- та радіообслуговування, звукопідсилення. Окрім сучасної проєкційної апаратури, комп’ютерної оргтехніки, він оснащений комплектом супутникового і цифрового телебачення, потужною музичною системою й технікою для виготовлення друкованої продукції.

Замість 40 похідних клубів для ЗСУ закупили лише три

Керівні документи вказують на необхідність мати такі «осередки культури на колесах» у бригадах, полках, навчальних центрах, полігонах, мобільних госпіталях, та інших військових частинах із чисельністю особового складу понад 500 осіб (за умови наявності у штаті клубу).

У 2020 році придбають ще 2 таких автоклуби (у планах щороку 10 одиниць)

Замість 40 похідних клубів для ЗСУ закупили лише три

Нагадаємо, що наказом Міністра оборони від 30 березня 2017 року № 194, допущений до експлуатації у ЗСУ похідний автоклуб-друкарня ПАК-Д на базі КрАЗ-5233НЕ.