Держдеп США погодив продаж Сінгапуру літаків F-35B

Держдеп США погодив продаж Сінгапуру літаків F-35B

Державний департамент США погодив продаж Сінгапуру 12 літаків F-35B з укороченим зльотом і вертикальною посадкою (STOVL) та пов'язаного обладнання на суму $2,75 млрд.

Про схвалення запиту 9 січня оголосило Агентство Міноборони США з питань співробітництва в галузі безпеки (DSCA), яке повідомило Конгрес про такий можливий продаж.

Уряд Сінгапуру надіслав запит на придбання до 12 літаків F-35B STOVL (за схемою – 4 літаки з можливістю придбання додаткових восьми); до 13 двигунів Pratt & Whitney F135 (включаючи один на запасні частини); систем електронної протидії (РЕБ); систем управління, контролю, зв'язку, навігації та ідентифікації (C4I / CNI); автономної логістичної системи глобальної підтримки (ALGS); автономної логістичної інформаційної системи (ALIS); тренажеру F-35.

Крім того до пакету входять та логістичні послуги, інтеграція програмного забезпечення, запасні частини, допоміжне обладнання, інструменти та обладнання для випробувань, технічна документація, тренування персоналу, доставка, а також та інші пов'язані елементи логістичного забезпечення. Загальна кошторисна вартість – 2,750 млрд дол.

Це повідомлення про потенційний продаж вимагається американським законодавством і ще не означає, що фактичний продаж відбувся чи відбудеться.

Держдеп США погодив продаж Сінгапуру літаків F-35B