Корпус і зварні шви БТР-4 не були пробиті під час обстрілу

Корпус і зварні шви БТР-4 не були пробити під час обстрілу

Сьогодні Харківське конструкторське бюро з машинобудування провело відкриті випробування зварного з’єднання корпусу БТР-4Е, виробленого Лозівським ковальсько-механічним заводом.

Про це повідомляє пресслужба державного концерну «Укроборонпром».

Відстріл відбувався в присутності представників Військового представництва Міністерства оборони, журналістів, представників підприємств ХКБМ та ЛКМЗ. Під час випробувань не було зафіксовано жодного пробиття броні, що підтверджує кулестійкість корпусів та їх придатність для виготовлення наступної партії бронетранспортерів.

Об’єктом випробувань стали зварні з’єднання корпусу з партії з трьох корпусів, виготовлених ЛКМЗ з броньової сталі марки 71 та поставлених на ХКБМ наприкінці 2019 року. Випробування проходили два типи з’єднання – зі зміцнюючою наплавкою та підкладкою з броньової сталі та без нанесення цієї наплавки.

Обстрілювався корпус із кулемета бронебійно-запалювальними набоями з кулею Б-32.

«Обидва типи з’єднань (з наплавкою та без наплавки) витримали обстріл кулями і не були пробиті. Таким чином випробування підтвердили, що корпус БТР-4Е відповідає усім технологічним вимогам в частині протикульної стійкості зварних з’єднань», – йдеться у повідомленні концерну.

Корпус і зварні шви БТР-4 не були пробити під час обстрілу Корпус і зварні шви БТР-4 не були пробити під час обстрілу Корпус і зварні шви БТР-4 не були пробити під час обстрілу Корпус і зварні шви БТР-4 не були пробити під час обстрілу Корпус і зварні шви БТР-4 не були пробити під час обстрілу Корпус і зварні шви БТР-4 не були пробити під час обстрілу

Також за результатами відстрілу стверджується, що зміцнююча наплавка, яку здійснюють на ЛКМЗ, не впливає на бронестійкість БТР-4Е. Фахівці ХКБМ рекомендуватимуть виробнику корпусів виключити з конструкторської документації БТР-4Е даний тип робіт, що зменшить вартість та тривалість виробництва корпусів для бронетранспортерів.

Варто зауважити, що тему додаткових накладок, надмірної кількості зварних швів вітчизняної бронетехніки та низького рівня організації складально-зварних робіт буде висвітлено Ukrainian Military Pages найближчим часом, шляхом публікації відповідного наукового дослідження.

Раніше, 24 січня, спільна робоча комісія у складі фахівців Міноборони та представників ХКБМ перевірила якість партії з трьох вироблених ЛКМЗ корпусів для БТР-4Е. За результатами перевірки були встановлені причини виявлених недоліків та розроблені технічні завдання на відновлення корпусів безпосередньо спеціалістами заводу ХКБМ за рахунок постачальника.