Укроборонпром перевірить кваліфікацію зварників БТРів

БТР-4 ЗСУ

Керівництво державного «Укроборонпрому» вимагатиме від приватного Лозівського ковальсько-механічного заводу виконати зобов’язання щодо якості комплектуючих за власний рахунок.

Про це повідомляє пресслужба державного концерну.

Пресслужба ДК «Укроборонпрому» повідомляє, що під час вхідного контролю на корпусах, виготовлених ТОВ «Лозівський ковальсько-механічний завод» (ЛКМЗ), виявлені тріщини зварних з’єднань на корпусах БТР-4Е. Водночас, Міністерство оборони учора повідомило, що було виявлено «пошкодження «зміцнюючої наплавки» на зварних з’єднаннях бортів».

Концерн посилаючись на твердження керівництва ЛКМЗ повідомляє, що пошкодження виникають в процесі зварювання, є невід’ємною частиною технологічного циклу виробництва корпусів і усуваються в подальшому під час виготовлення кінцевої продукції.

Зазначається, що робота з контролю якості комплектуючих та усунення пошкоджень, які надходять від ЛКМЗ, виконуються на ХКБМ спільно з представниками Військових представництв та є звичайною технологічною практикою.

У зв’язку із виявленою інформацією керівництво концерну разом з фахівцями Міноборони, Збройних Сил України та підприємств, що виробляють БТР, створило робочу групу для перевірки якості комплектуючих техніки, що перебуває у місцях постійної дислокації у ЗС України. 24 січня робоча група перевірила та виявила наявність пошкоджень зміцнюючої наплавки на зварних з’єднаннях бортів на кількох бронетранспортерах.

Керівництво державного концерну вимагатиме від Лозівського ковальсько-механічного заводу у повному обсязі та за власний рахунок виконати свої зобов’язання щодо якості комплектуючих згідно із вимогами технічної документації.

Окрім того, керівництво концерну доручило директору Харківського конструкторського бюро з машинобудування (ХКБМ) з’ясувати кваліфікацію працівників, що здійснюють зварювальні роботи, посилити контроль якості виготовленої продукції та перевірити можливі факти неналежного виконання замовлення відповідальними особами.

Нагадаємо, що Укроборонпром дав ХКБМ та власнику ЛКМЗ 24 години для з’ясування достовірності оприлюдненої ЗМІ інформації щодо якості зварювання корпусів БТР-4Е.