Авіація ДПСУ отримала гелікоптер Мі-8-МСБ-В

Одеська авіаескадрилья ДПСУ отримала вертоліт Мі-8 МСБ-В

Учора до Одеської окремої авіаційної ескадрильї Держприкордонслужби з Запоріжжя прибув гелікоптер Мі-8-МСБ-В, який був модернізований компанією «Мотор Січ».

Протягом року проводилося удосконалення Мі-8 у профіль МСБ-В (Мотор Січ Багатоцільовий Військовий) шляхом ремоторизації, встановлення сучасних зразків авіоніки та іншого обладнання, повідомляє пресслужба Держприкордонслужби.

Серед переваг – енергоефективні двигуни, що дозволяють значно знизити витрати палива, встановлення навігаційно-зв’язкової системи, картографічно-планової системи з модулем супутникового зв’язку та оснащення спеціальним й десантно-транспортним обладнанням.

Одеська авіаескадрилья ДПСУ отримала вертоліт Мі-8 МСБ-В

Важливим удосконаленням стало й дообладнання вантажної кабіни гелікоптера для можливості встановлення санітарного обладнання. Також встановлено сертифікований медичний модуль, за допомогою якого тепер буде можливе підключення медичних приладів.

Одеська авіаескадрилья ДПСУ отримала вертоліт Мі-8 МСБ-В

Відтепер гелікоптер, який тривалий час не використовувався, отримав нове життя й повністю готовий до експлуатації у транспортно-санітарній модифікації. Наразі завершення модернізації ще однієї такої машини заплановане на друге півріччя 2020 року.