США отримали першу бригаду модернізованих танків M1A2C

США отримали першу бригаду модернізованих танків

За два роки після того, як наприкінці 2017 року Армія США прийняла перші танки M1A2C Abrams, у військах вже достатньо модернізованих танків для оснащення цілої бригади.

Бюджет-2020 передбачає закупівлю ще 174 танків, повідомляє The National Interest.

M1A2C – це останній варіант модернізації Abrams, що може похвалитися новим активним та пасивним захистом, який здатен захистити його від найновішого озброєння противника. Найбільш очевидними відмінностями M1A2C є системи активного захисту Trophy, додаткова броня на передній частині башти та дистанційно-керований модуль із додатковим озброєнням.

Окрім Trophy та більшої кількості броні, кращого протимінного захисту, оновлений танк має новітню цифрову систему бойового управління сумісну із програмованими типами боєприпасів, що розробляються, кращу діагностичну систему, додаткові системи енергоживлення тощо.

США отримали першу бригаду модернізованих танків

Попри те, що у M1A2C, який називають «цифровим танком», відчутно підросли бойові характеристики, у США вже розробляють нову модифікацію – M1A2D, якій буде сумісний зі штучним інтелектом, що зробить танк більш автономним.

Танковий завод у Лімі (єдиний завод у США, який будує танки) майже вдвічі збільшив кількість робітників в очікуванні великих замовлень на нові танки.