Модернізований МіГ-29 готують до державних випробувань

Модернізований винищувач МіГ-29 готують до державних випробувань

На Львівському державному авіаційно-ремонтному заводі триває підготовка до державних випробувань дослідного зразка модернізованого винищувача МіГ-29МУ2.

Про це повідомляє інформагенція Міністерства оборони «АрміяInform».

Перший успішний випробувальний політ нового модернізованого літака МіГ-29 відбувся наприкінці минулого року. Льотно-конструкторські випробування дослідного зразка тривають.

У Командуванні Повітряних Сил не розкривають технічних аспектів модернізації, втім зазначають, що дослідний зразок створений спільними зусиллями фахівців підприємства, науково-дослідних установ і науково-виробничих підприємств України, представників Головного військового представництва МОУ, льотчиків та авіаційних фахівців бойових частин.

Проте з публікацій у ЗМІ відомо, що модернізований літак отримає «скляну кабіну», системи VOR, ILS, DME, які дозволять в автоматичному режимі здійснювати контроль за посадкою літака та виконувати польоти на міжнародних трасах. Крім цього, оновлений винищувач зможе уражати наземні цілі високоточним озброєнням, зокрема коригованими авіабомбами КАБ-500, а також ракетами Х-29Т та Х-29. Так, раніше, було оприлюднене фото прототипу МіГ-29МУ2 з коригованою авіабомбою КАБ-500 на підвісці, а також інше фото із ракетою Х-29.

Модернізований винищувач МіГ-29 готують до державних випробувань