В Україні може з'явитися Міністерство реінтеграції

В Україні з'явиться Міністерство реінтеграції

Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України ймовірно буде знов розділено на два окремих відомства.

Про це повідомила міністр Оксана Коляда в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Нам вдалося донести інформацію про величезний обсяг завдань, які лежать у площині всього уряду, і дати зрозуміти вищому керівництву держави, що це вимагає окремого блоку роботи окремого міністерства, можливо, яке навіть очолюватиме профільний віце-прем'єр-міністр. Але і тут у нас є розуміння того, що варто не розпочинати знову Міністерство окупованих територій, необхідно міняти парадигму та говорити про ефективну роботу Міністерства реінтеграції. Наша команда узагальнює свої пропозиції, і ми їх презентуємо найближчим часом

Наразі у відомстві проводяться консультації для того, щоб бути готовими до цього поділу.

На питання, як саме технічно відбуватиметься поділ, Коляда відповіла, що є декілька варіантів, зокрема і скасування того рішення, яке об'єднало два міністерства.

Нагадаємо, що 29 серпня 2019 року Верховна Рада затвердила створення Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, тоді як раніше існувало два міністерства: з питань тимчасово окупованих територій та у справах ветеранів. Очолила нове міністерство Оксана Коляда. Після чого вона заявила, що не зовсім розуміє, як можна в одному відомстві працювати з двома різними аудиторіями.

17 січня Президент України Володимир Зеленський заявив, що вважає за необхідне розділити деякі міністерства і чекає від прем'єр-міністра Гончарука пропозицій щодо низки міністерств, зокрема і щодо Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.