Порошенко придбав квартиру звільненому з полону танкісту

Порошенко придбав квартиру танкісту звільненому з полону

Петро Порошенко, п’ятий Президент України, придбав квартиру танкісту Богдану Пантюшенку, який був звільненні після п’яти років перебування в полоні бойовиків.

Про це повідомляє пресслужба політичної партії «Європейська Солідарність».

Повідомляється, що Петро Порошенко, разом з депутатами «ЄС», зустрівся із військовим та його дружиною Вікторією і особисто передав їм відповідні документи. Він розповів, що ще під час перебування в полоні Богдана Пантюшенка було вирішено придбати квартири трьом військовослужбовцям – двом з 3-го полку спецпризначення та танкісту Пантюшенку.

«Для двох нам це вдалося зробити раніше. Я дуже щасливий, що Господь подарував мені таку можливість, щоб і ваша родина мала можливість сама вибрати і придбати квартиру в місті Києві», – сказав Порошенко.

Він нагадав, як 18 січня 2015 року у боях під Спартаком, коли була дана команда танкового наступу в напрямку Путилівського мосту, танкісти взяли такий темп, що фактично увійшли в Донецьк. Три танки вийшли до мосту. «Я був вражений тим героїзмом, який продемонстрував Богдан і екіпажі всіх танків», – зазначив Петро Порошенко.

Порошенко також розповів, що бойовики довго не визнавали, що Богдан Пантюшенко у них в полоні. «Незважаючи на наші наполегливі запити, вони говорили, що він зник без вісті», – сказав він та додав, що коли з’ясувалося, що військовий живий і перебуває в полоні, його постійно вносили у списки на звільнення, однак бойовики його щоразу викреслювали.

Богдан Пантюшенко (позивний «Броня») потрапив у полон російських найманців 18 січня 2015 року поблизу Донецького аеропорту. Під час запеклих боїв підконтрольні Росії бойовики підбили танк, а його екіпаж взяли у полон. Згодом ту операцію з підриву Путилівського мосту поблизу селища Спартак назвуть «однією з найяскравіших в обороні летовища».

підрив Путилівського мосту

Раніше Петро Порошенко подарував квартири родинам двох військовослужбовців 3-го полку спеціального призначення (СпП) Сергія Глондара та Олександра Корінькова, які потрапили у полон у 2015 році під час боїв за Дебальцеве.