Rheinmetall отримав контракт на продовження терміну служби німецьких БМП Marder

Rheinmetall отримав контракт на продовження терміну служби німецьких БМП Marder

Бундесвер уклав контракт з Rheinmetall на проведення нового етапу робіт щодо продовження терміну служби бойових машини піхоти «Мардер», який передбачає заміну силових агрегатів.

Вартість замовлення складає близько 110 млн євро, повідомляє пресслужба Rheinmetall.

Для підтримки експлуатаційної готовності буде оновлено 71 БМП «Мардер 1А5». Протягом 2020-2023 років Rheinmetall постачатиме німецьким військовим загалом 78 комплектів для переобладнання, крім того комплекти інструментів, запасних частин, надаватиме логістичну підтримку, а також проводитиме підготовку та навчання персоналу.

Насамперед бойові машин отримають новий двигун потужністю понад 750 к.с., замість 600.

Відповідно до комплексного контракту, парк «Мардерів» вже пройшов значну модернізацію. Наприклад, нещодавно у БМП було інтегровано протитанкову керовану ракетну систему MELLS, замовлено нову систему спостереження водія, тепловізійний приціл та систему виявлення та гасіння пожежі. Для частини етапів вже було укладено серійні контракти.

Програма модернізації бойових машин піхоти Marder 1A5, які продовжують перебувати на озброєнні, реалізується Бундесвером паралельно із переходом на нові БМП Puma («Пума»), які надходять до механізованих підрозділів сухопутних військ німецької армії.

фото: Combat-Camera-Europe (flickr)