Бельгія придбає 879 вантажівок на заміну Unimog і Volvo N10

Volvo N10

Рада міністрів Бельгії 17 січня уповноважила Міноборони придбати 636 легких та 243 важких вантажних автомобілів з броньованими кабінами, які замінять Unimog 1300L та Volvo N10.

Про це повідомляє Army Recognition.

Генеральна дирекція матеріальних ресурсів (DGMR) опублікувала у своєму акаунті в Twitter, що «Рада міністрів дає зелене світло на придбання 636 легких вантажних автомобілів та 243 важких бронеавтомобілів для заміни вантажівок Unimog та Volvo N10». Лише близько 50 унімогів залишиться для навчальних цілей.

Unimog фото: pinterest.com

Тепер, після прийняття урядового рішення, Міністерством оборони будуть визначені вимоги та технічні характеристики двох типів майбутніх армійських вантажних автомобілів, та буде оголошений відповідний тендер. Загалом, на закупівлю легких та важких вантажівок із броньованою кабіною, бельгійське Міноборони запланувало витрати понад 276 мільйонів євро.

Планується, що оновлення автомобільної техніки триватиме з 2021 до 2030 року.

Нагадаємо, що нещодавно Ukrainian Military Pages писали, що німецька армія замовила 1000 вантажівок у Rheinmetall, Румунія підписала контракт на поставку 942 вантажівок Iveco, а польська армія вперше за 34 роки отримала авіадесантовані машини.


фото Volvo N10 © Military Photography of the Netherlands / www.flickr.com/photos/landmachtspotter/