Оперативне командування «Схід» змінило емблему

Автор: Андрій Шинко
Оперативне командування Схід змінило емблему

Пресслужба оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України оприлюднила нову емблему командування, також її вже можна побачити й на одностроях.

Приклад носіння нової нарукавної емблеми оперативного командування:

Оперативне командування Схід змінило емблему

Емблема органу військового управління виконана відповідно до нових правил (методичних рекомендацій) розроблення військової символіки Збройних Сил України, які хоча й були розроблені, ще у 2018 році, офіційно затверджені міністром оборони лише 14 січня 2020 року.

Оперативне командування Схід змінило емблему

Емблема виконана на вже традиційному для символіки нашої армії щиті, який у методичних рекомендаціях ЗСУ названий «британським». Синій колір щита та три білі семипроменеві зірки запозичені з герба міста Дніпро, де дислокований штаб ОК «Схід» (але чомусь перевернуті, на відміну від емблеми 25-ї повітряно-десантної бригади де вони також присутні).

Також емблема містить схрещені пірнач та меч жовтого кольору, які здавалося майже повторюють зображення цих елементів на емблемі Об'єднаних сил (там меч повернутий до гори), але згодом було знайдено повну відповідність на емблемі Головного управління Військової служби правопорядку Збройних Сил України. Облямівка щита жовтого кольору.

Оперативне командування Схід змінило емблему


Подивитись всі публікації про нову військову символіку »»