Іспанія отримала останній, 24-й бойовий гелікоптер Tiger

Іспанія отримала останній, 24-й гелікоптер Tiger

Іспанія отримала останній з 24 замовлених гелікоптерів Tiger виробництва Eurocopter (зараз Airbus Helicopters). Передача відбулась 14 січня на заводі Airbus в Альбасете.

У церемонії взяли участь державний секретар оборони Анхель Оліварес та начальник Генерального штабу іспанської армії генерал-лейтенант Франсіско Хав'єр Варела Салас, повідомляє Jane's Defence Weekly.

Загалом було поставлено шість машин у багатоцільовій версії HAP-E (Helicóptero de Apoyo y Protección або «гелікоптер підтримки та супроводження») та 18 гелікоптерів в оновленій ударній версії HAD (Helicóptero de Apoyo y Destrucción або «гелікоптер підтримки та знищення» ) з кращими двигунами (потужність збільшена на 14%), розширеними можливостями зв'язку та кращим балістичним захистом. Гелікоптери були замовлені у 2003 році, перші у версії HAP надійшли у 2007 році. Іспанські гелікоптери озброєні ракетами Spike-ER.

Вартість програми придбання 24 гелікоптерів для Іспанії склала 1,35 млрд євро. Всі гелікоптери Tigre (ісп.) базуються в Альмагро у провінції Сьюдад-Реаль, де розташований єдиний батальйон ударних гелікоптерів. Іспанські пілоти та різноманітні наземні фахівці (механіки та авіоніки) протягом кількох років проходили підготовку у Франції і Німеччині.